Blog

Aroma diffúzor tisztítása, karbantartása

2020.10.30 11:52
Aroma diffúzor tisztítása, karbantartása

Miért vegyél elektromos illóolaj párologtatót?

Az aroma diffúzorok egyre népszerűbbek, hiszen használatukkal folyamatosan élvezhetjük  az illóolajok pozitív hatásait  otthonunkban. Ha gondosan választod meg az illóolajat  a kellemes illat mellett a fertőtlenítésről és a stresszoldásról is gondoskodhatsz. 

Többfajta készülék is kapható, léteznek például vízzel és szárazon működő diffúzorok is. A száraz diffúzorokba  csak illóolaj kerül. A vizes diffúzoroknál egy vízzel teli edénybe csepegtetjük az illóolajat. Adiffúzort bekapcsolva vízgőz képződik, mely az illóolajjal együtt kerül a légtérbe. Ezzel a módszerrel egyszerűen gondoskodhatsz a párásításról  a lakásodban, vagy a munkahelyeden.

A legtöbb diffúzor már több színű világító üzemmódban is használhat, amely funkcióval a  egyfajta színterápiás készülékként is használhatók.

Hogyan használd?

Ezeket a készülékek, elektromos hálózatról működnek, nem igényelnek felügyeletet. Fontos, hogy a diffúzorokban kizárólag 100%-os, természetes eredetű, oldószermentes, bevizsgált illóolajat használj. Az oldószeres aroma (például: alkohol) a készüléket károsíthatja, és gyengíti az illóolaj hatékonyságát.

Az olajok a diffúzorból a légtérbe kerülve az oxigénmolekulákhoz kötődnek és pár órán keresztül kapcsolódnak hozzá, így frissítik, javítják a levegő minőségét.  A lakás, iroda illatosítása mellett sok mindenre alkalmazható a készülék. Az illóolajok közismert vírusölő, antibakteriális és fertőtlenítő tulajdonságai miatt jól használható térfertőtlenítésre, de hatékony megoldás lehet immunerősítésre, álmatlanság ellen, és a stressz elűzésére is.

Hol használd az aroma diffúzorodat?

A diffúzort bármelyik helyiségben használhatod, akár a fürdőszobában, mellékhelyiségben, vagy a konyhában is.

A leghatásosabb fertőtlenítők a levendulaolaj, a citromolaj, a teafaolaj, a szegfűszegolaj, az eukaliptuszolaj, a mandarinolaj, a borsmenta olaj. Használhatod ezeket, hogy megtisztítsd a nehezen szellőztethető és/vagy párásodásra hajlamos helyiségeket, úgymint a fürdő, a mellékhelyiség vagy a konyha.

Az illóolaj párologtató készülékek karbantartása, tisztítása

A használat során nem szabad megfeledkeznünk a diffúzor tisztításáról sem. Mivel víz és illóolaj hozzáadódásával működő, hidegpárát készítő elektromos készülék, különös gondosságot kell fordítani a vízkő eltávolítására, vízkő képződésének megelőzésére és az álló vízben szaporodó mikroorganizmusok eltüntetésére a diffúzor megfelelő működésének érdekében.

Áramtalanítás

A diffúzor tisztítása előtt kapcsold ki a készüléket és húzd ki a hálózati adapter dug villáját az elektromos csatlakozóból. 

Fokozott figyelmet igényel a diffúzor víztartály része, melyet sose mártsd bele vízbe, mert az elektronikába rövidzárlatot okozhat! A készülék burkolatát enyhén nedves törlőkendővel töröld át majd töröld szárazra.

A  víztartály tisztítása

Ha több napot áll a víz a készülék víztartályában, akkor megjelenhet a  vízkőcsík az edény oldalán. 

A vízkő mentesítést ecettel ajánlatos elvégezni. A művelet után öblögessük ki a tartályt úgy, hogy az aljzatban lévő elektronika ne károsodjon. 

A diffúzor készülékek nagyon érzékeny területe a víztartályban található membrán. Ezt  óvatosan kell tisztítani. A membrán könnyen meghibásodhat, ezért is fontos a tartály rendszeres tisztítása. Amennyiben nem tudsz minden lerakódást eltávolítani akkor egy tisztító ecsettel próbáld megtisztítani a membrán felületét. A tisztításhoz használhatunk ecetet és fültisztító pálcikát is.

FIGYELEM! Ne próbáld meg lekaparni kemény tárgyal a membránról a lerakódást mert az megsérülhet! Ha nem sikerül elsőre vízkőmentesíteni a tartályt, akkor többször meg kell ismételni a műveletet, majd gondosan szárazra kell törölni a készüléket.

Kórokozók kiszűrése

A mikroorganizmusok gyakorlatilag minden olyan helyen előfordulnak ahol víz található. A párologtató készülékekben maradt víz  jó táptalajt ad a kórokozóknak. A meleg szoba és az állott víz a legideálisabb számukra ahol szaporodni tudnak.

Szaporodásukat gyakori vízcserével előzheted meg a legkönnyebben.  Ne maradjon álló víz a tartályban, hanem minden használat után öntsd ki.  Az üres víztartályban nem indulnak szaporodásnak a baktériumok.

Nézd meg diffúzor kínálatunkat áruházunkban!: https://lifeandhome.hu/spl/644399/Illoolaj-parologtatok

Íratkozz fel hírlevelünkre, és legyen tied az 5%-os kedvezmény kupon, íratkozz fel hogy elsőként értesülj akcióinkról, cikkeinről, nyereményjátékainkról: https://lifeandhome.hu/   (nyitó lap alja).

 

 

Olcsóbbat.hu Olcsóbbat.hu – Spórolni tudni kell